Dessa drinkar är mer populära än de flesta andra

Visste du att många av de drinkar som vi dricker idag är variationer av tidlösa klassiker eller bygger på kurer mot sjukdomar? De olika drinkrecepten har förstås ändrats och förbättrats under årens lopp. Men det är fortfarande lika njutfullt än idag att smutta på dem. På drinkar.nu finns en uppsjö tips för den som är intresserad av drycker.

Med detta sagt är förstås vissa drinkar lite mer populära än andra. Här belyser vi några av de som sticker ut ur mängden lite extra mycket!

Populära drinkar som de flesta känner till

Cosmopolitan och mojito i all ära – det finns många cocktails som de allra flesta av oss känner till och emellanåt njuter av. Dessa är dock fyra av de alkoholhaltiga förfriskningar som många föredrar framför dem:

  • Apple martini. Detta är en drink som ibland även kallas för “appletini”. Det är en variant av den klassiska drinken dry martini. Här används dock vodka istället för gin som basen i cocktailen. Dessutom använder man äppelsnaps för att göra den lite sur. Det hela avslutas vanligtvis med en skvätt citronjuice. För att garnera den kan du med fördel använda en äppelskiva.
  • Long Island iced tea. Denna drink är en stark klassiker som aldrig tycks bli omodern. Här blandas rom, vodka, gin, tequila och triple sec i en härlig blandning. Det hela toppas sedan med den sötma och syra som colan och citronjuicen tillför. Trots namnet på drinken ingår sällan té i den, men de olika ingredienserna ger en lite téaktig smak.
  • Pina colada. När det kommer till drinkar är det förmodligen få som är lika kända för den breda massan som pina colada. Denna klassiska cocktail har en tropisk aura och är dessutom unik till både utseende och smak. I själva verket liknar den mer någon slags smoothie än något annat. Den perfekta mixen av kokosnötsmjölk, ananasjuice och rom har gjort drinken till en storfavorit för många.
  • Margarita. Denna cocktail är väldigt enkel och innehåller bara ett fåtal ingredienser. Tequila, triple sec och citronjuice blandas här med is. Den serveras ofta i ett glas kantat av salt. Det finns även flera fruktiga varianter av den, bland annat med jordgubbe, hallon eller persika.

Publicerat

i

av

Etiketter: