Ekologisk catering

Den som verkligen vill bjuda på någonting utöver det vanliga kan ge sig i kast med att beställa ekologisk catering för sin fest. Det finns ett allt större intresse för mat som har producerats på ekologiskt hållbara sätt, och man kan ofta få en hel del uppskattning om man väljer att bjuda på sådan mat vid ett kalas. När det gäller ekologisk catering är tanken att alla råvaror skall vara producerade utan konstgödsel och bekämpningsmedel. Detta gör i allmänhet att maten är lite dyrare än annan mat, samtidigt som den innehåller större näringsprocent än mat som är konventionellt framtagen. Det är inte alla inom catering som kan erbjuda strikt ekologisk catering, men i många fall kan man få en hel del av råvarorna ekologiska. För att det skall bli en helt igenom ekologisk fest bör även kryddor och fonder ha tillverkats ekologiskt och detta är någonting som kan vara mycket svårt för cateringföretaget att finna. Dessutom skulle priserna förmodligen bli väldigt höga ifall man skulle kräva en allt igenom ekologisk meny. Dock kan man ofta få grundråvaror som har en ekologiskt hållbar produktion bakom sig.

Närproducerat

En nackdel med ekologisk mat är att den ofta kommer från utlandet och därför har fraktats till Sverige på sätt som är allt annat än miljövänligt uträknade. Många väljer därför att fokusera på mat som är närproducerad och som inte har behövt fraktas över halva jorden för att komma fram. Enligt vissa är denna mat också mycket näringsrik i och med att den kan skördas som mogen istället för att skörda omogna produkter för att sedan låta varorna mogna längs vägen fram till den som skall tillhandahålla denna till sina grossister. I Sverige finns det en hel del närproducerad mat att välja bland även om det hela beror på årstid. Det är inte ovanligt att man väljer att köpa in närproducerade varor hela året även om man bor i Sverige, men utbudet mat som kan användas till catering är självklart något begränsat under vintermånaderna.

Vill man ha en närproducerad meny för sin catering kan man ofta vinna en hel del på att komplettera denna med ekologisk mat som importerats. De som uppskattar ekologisk mat har ofta ett gott öga till även annan närproducerad mat vilket gör att du kan bjuda på någonting stort och önskat även om inte allting är strikt lokalproducerat eller kommer från ekologiskt inriktade producenter.

Boka catering

Om du vill ha någon speciell typ av inriktning för den meny som skall bokas från den som jobbar inom catering, är det bra att vara ute i god tid och redan från början göra klart vad det är ni är ute efter. Detta underlättar för alla inblandade och ökar er möjlighet att få den catering ni vill ha. När man bjuder in till fest vill man ofta ha en så bred och stor meny som möjligt för gästerna att ta del av och att vara ute i tid och att ha viss framförhållning ökar möjligheterna en hel del oavsett vad för inriktning man är ute efter.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: