Festplatser

Det spelar ingen roll hur god mat företaget som ordnar catering erbjuder, eller hur många gäster som kommer till festen, om man inte har någon lokal att vara i. Visst kan man sitta utomhus ifall vädret tillåter, men i allmänhet önskas bord och tak över huvudet. Det är därför av stor relevans att man bokar lokaler i god tid. Bra lokaler är ofta uthyrda långt i förväg vilket gör att man kan få problem om man inte redan tänkt på var man skall befinna sig. Dock kan man alltid hitta lokaler om man verkligen vill.

När det gäller frågan om catering har lokalen en hel del att göra med hur smidigt arbetet kommer att gå. Finns det ett kök i lokalen så man kan laga vissa delar av maten där? Kan man använda kyl och frys som finns installerade? Detta är bara några av de frågor som kan vara bra att känna till när man kontaktar företag inom catering och servering. Här nedan kommer en rad frågor du kan ställa dig själv innan du bokar lokalen ni skall vara i.

  • Finns det kyl och frys?
  • Kan man värma upp maten i köket om det finns tillgängligt i huset?
  • Har ni tillgång till tallrikar och glas för alla rätter?
  • Finns det tillgång till diskmaskin?
  • Har lokalen utrymme för uppläggning och avlastning?
  • Är det enkelt att komma fram med fordon?

Hur många gäster kommer?

För att kunna avgöra vilken lokal som passar bäst för era behov, är det bra om du redan i god tid känner till hur många gäster som kommer att besöka er tillställning. Detta gör man vanligtvis genom att be om svar från inbjudningen och under en tid. I och med att man kanske inte vill skicka ut inbjudningar allt för lång tid i förväg, kan man reda vid planeringen hitta en lokal som rymmer alla de man vill bjuda in. Skulle det bli en hel del återbud kan man kanske byta lokal till någonting mindre. För catering vid fester och middagar är det oundvikligt att känna till vilket antal man beräknar komma till festen. Därför finns alla fördelar med att ta reda på sådant i god tid.

Billig catering

När man inte har den budget som tillåter storslagna fester och obegränsad glamour, kan det vara bra att känna till hur man kan få billig catering. Detta kan åstadkommas genom att endast boka catering för vissa rätter. I allmänhet väljer man varmrätt i och med att denna skall hållas varm och kräver en hel del förberedelser för att den skall bli så bra som möjligt.

För aptitretare och dessert kan man engagera vänner och bekanta, eller göra en hel del i förväg. Dessa kan med fördel vara kalla i och med att man då snabbt kan servera utan att först värma upp den mat som skall serveras. Om man tar hand om disk och städning själv, kan man också få ner priset en hel del och därmed kunna bjuda in de man vill till kalaset.


Publicerat

i

av

Etiketter: