Komponera meny

Oavsett vilken typ av fest det gäller har man en hel del nytta av att komponera en meny som är enhetlig och som känns rätt tänkt. De flesta som jobbar med catering har en uppsjö alternativ som man kan välja bland, och vid ett möta kan man få en hel del bra idéer om vad som passar tillsammans och om hur man kan lägga upp det hela för att det skall bli en meny som verkligen håller. Det finns orsak att tänka igenom valet av meny ett antal gånger innan man bestämmer sig, i och med att den som jobbar inom catering skall köpa in råvaror som kan behöva slängas om ni skulle ändra er i sista minuten. Detta är inte bra för någon av er. För att bidra till beslutet om vad för typ av meny ni är ute efter, har vi tagit fram en lista på saker man kan tänka på i samband med bokning av catering för ett kalas.

Traditionell middag

Den som vill ha en klassisk bjudning där alla har sin plats vid bordet, kan behöva tänka på menyn som en helhet mer än som lösa delar. Förrätten skall leda fram till huvudrätten och allting skall rundas av genom en dessert. Det krävs en hel del kunskap för att verkligen få smakerna att samspela och den som jobbar inom catering har lagt ner en hel del arbete på att komma fram till vad som är en bra meny och inte. Om du har önskemål om vissa råvaror du gärna vill ha med i din meny, kan den med erfarenhet inom catering ofta komma på bra sätt att väva in dessa i en redan provsmakad meny.

Buffé

Att ha buffé som mat vid ett kalas är en enkel och smidig metod om allt fler använder sig av. I perioder har detta inte ansetts lika fint som att bjuda in till en trerätters middag. Dock är detta nu ett modernt och bra upplägg som också minskar arbetet med att special-anpassa en hel meny efter de önskemål som enstaka besökare har vad gäller kost. En buffé kan bestå av en mängd olika rätter och det är till och med en möjlighet att ha rätter som inte riktigt passar ihop med varandra. Den buffé man beställer från företag inom catering, kan då vara uppdelat i flera mindre bufféer där alla kan välja sin favorit. Detta är inte ovanligt utan någonting man nästan kan utgå ifrån när man har kontakt med de som jobbar med catering. Skulle man inte vilja äta kött, fågel eller någonting annat som finns på en buffé kan man snabbt och enkelt låta bli dessa alternativ. De som jobbar med catering för er fest kan också lätt lägga till eller ta bort rätter ur en annars bra meny.

Det finns en hel del man kan tänka på när det kommer till val av meny för catering. De många aktörerna har sina egna inriktningar och man kan ofta ha turen att komma i kontakt med bra och lyhörd personal vilka kan anpassa sin catering helt och hållet efter vad du önskar.


Publicerat

i

av

Etiketter: